منتدى عالمك الخاص
اهلا بيكى معنا فى المنتدى
نور المنتدى بوجودك
يارب المنتدى يكون عجبك وتشاركى معانا

ننتظر جديدك
الى القاء
مع تحياتى مديرة المنتدى

منتدى عالمك الخاص

عالمك احلى معنا
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
مواضيع مماثلة
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
نورالأحلام
 
السندريلا الجميله
 
فتاة الاسلام
 
aya
 
سنو ويت
 
aya_yoyo
 
روجينا
 
بنتوته
 
WAFA06
 
Mimi
 
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
الوقت حسب توقيت القاهره

شاطر | 
 

 تورتة الفراشة المالحة بعجينة منال العالم00000 اممممممم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نورالأحلام
المديرة
المديرة
avatar

عدد المساهمات : 1279
نقاط : 2576
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 05/08/2009
العمر : 20
الموقع : http://shshshshkl.yoo7.com

مُساهمةموضوع: تورتة الفراشة المالحة بعجينة منال العالم00000 اممممممم   25/11/2009, 11:40

انا من عشاق المطبخ وخصوصا المعجنات بفرح جداااااا لما تنجح معاى
وعلشان بحب اللت والعجن
عملت تورته الفراشه يا رب تعجبكم
فعلا لذيذ جدااااااااااااااااااااا
وشكلها رائع لو فى حفله او قدام ضيووفك

المقادير
3 كوب دقيق
ربع كوب زيت
2 ملقه كبيره سكر
كوب ذبادى او لبن
1 ملعقه صغيره ملح
بيضه
ملعقه كبيره خميره فريش
ماء دافى للعجن
الحشو
خليط تونه(مايونيز+بصل اخضر+فلفل اخضر+عصير ليمون+ملح وفلفل اسود)
شاورما دجاج
خليط جبنه(فلادليفيا+جبن كاسات+ملعقتين مايونيز)
ومايونيز

للتلميع
صفار بيضه +ملعقتين حليب ونقطه خل
الطريقه
نخلط الخميره مع السكر مع ملعقتين ماء دافىءونتركهم لكى يتفاعلو
نخلط باقى المواد مع بعضها ونضيف عليها الخميره
ونعجنها كوويس جدااا بتكون العجينه ناعمه ملساء
طريه غير صلبه سهله التشكيل
طبعا اهم شى نلتها كويس اقل شىء 10 دقائق
ونتركها تتخمر فى مكان دافى حتى تتضاعف حجمها
وبعدين نطلع منها الهواء ونعملها دائره
نبطن القالب بالزيت والدقيق
ونضع فيها العجينه

ونتركها تتخمر حتى تتضاعف حجمها وندهنها بخليط التلميع

ندخلها فرن ساخن على درجه حراره 180 حتى تحمر تماما
وللتاكد من النضج ندخل خله اسنان ولو طلعت نظيفه تكون استوت

نتركها تبرد تمامااا ممكن نستعملها تانى يوم
ونقطعها 3 شرائح ونقسمها من المنتصف

هعمل حشوتين مختلفتين حبيت يكون فى تغير متكونش كلها طعم واحد
وكمان بناتى بتحب التونه قوى
الاول بالشاورما
ندهن الشريحه بخلط الجبنه ثم نضع الشاورما

وهكذا نخاص الثلاث طبقات
ودى حشوه التونه

فى الاخر نغلفها كلها بخليط الجبنه
وحطيت على الجوانب فستق مالح ناعم

واخليكم مع الشكل النهائى
اعتذار عن التزيين لان مش متفننه زيكم يا مبدعات الركن



من الداخل الطعم خيااااال بجد


احب التعذيب اناااااااا



منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://shshshshkl.yoo7.com
السندريلا الجميله
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 648
نقاط : 949
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 06/08/2009
العمر : 20
الموقع : http://shshshshkl.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: تورتة الفراشة المالحة بعجينة منال العالم00000 اممممممم   29/11/2009, 10:35

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
تورتة الفراشة المالحة بعجينة منال العالم00000 اممممممم
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» المملكه الزملكاوية المهلبيه المتحده تتحدى الملل
» 00000تفضلي لكي تعرفي مافائده الفواكه لصحتك00000
» * .....00000> نقل الصوت من المسجل للكمبيوتر >>>0
» روحك روحي وروحي روحك00000ولك قلب وقلبي قلبك

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى عالمك الخاص  :: اطباق رئيسيه-
انتقل الى: