منتدى عالمك الخاص
اهلا بيكى معنا فى المنتدى
نور المنتدى بوجودك
يارب المنتدى يكون عجبك وتشاركى معانا

ننتظر جديدك
الى القاء
مع تحياتى مديرة المنتدى

منتدى عالمك الخاص

عالمك احلى معنا
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
نورالأحلام
 
السندريلا الجميله
 
فتاة الاسلام
 
aya
 
سنو ويت
 
aya_yoyo
 
روجينا
 
بنتوته
 
WAFA06
 
Mimi
 
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
الوقت حسب توقيت القاهره

شاطر | 
 

 تشيز كيك بطريقه منال العالم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نورالأحلام
المديرة
المديرة
avatar

عدد المساهمات : 1279
نقاط : 2576
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 05/08/2009
العمر : 20
الموقع : http://shshshshkl.yoo7.com

مُساهمةموضوع: تشيز كيك بطريقه منال العالم   25/11/2009, 11:44

تشيز كيك بطريقه منال العالم



المقادير





مقدار كافى لصينيه مقاس 26
القاعدة
بسكويت مطحون (ممكن مارى - دايجستيف- نايس بجوز الهند ) - رشه قرفه -ملعقتين كبار زبدة
خليط الجبن

400 جرام جبن كريمى (يمكن استبداله بالجبن الكيرى او المثلثات والقطعه منهم وزنها 15 جرام .....احسبى عدد القطع ) --كوب سكر -2 كوب كريمه لبانى سائله-- نصف كوب عصير فراوله مركز (فراوله مضروبه فى الخلاط باقل كميه ماء ممكنه ليكون ثقيل القوام )-ملعقه طعام جيلاتين بودرة تذاب فى القليل من الماء المغلى
لزينه الوجه
باكيت جيللى فراوله -او مربى فراوله مهروسه جيدا بالشوكه

الطريقه
لتحضير القاعدة
يطحن البسكويت ويضاف له الزبدة السايحه والقرفه ويخلط جيدا ويرص فى قاع صينيه التشيز كيك اللى قاعدتها بتتفك
يخبز فى الفرن لمدة عشر دقايق (بيعطى مذاق رائع ومحمص للقاعدة افضل من لما تكون مش مخبوزة)


لتحضير خليط الجبن

نخلط الجبن والسكر والعصير الثقيل القوام والجيلاتين والكريمه السائله معا بلالمضرب الكهربائى الى ان يغلظ قوامه قليلا
يصب فوق قاعدة البسكويت ويدخل الثلاجه الى ان يتماسك قوامها -..حوالى خمس ساعات


لتزيين الوجه

لو حبيتى تزينى الوجه بالجيللى ...حضرى الجيللى بالطريقه المعروفه وصبيه فوق وجه الكيك بعد ماتماسكت ودخليها الثلاجه تانى ليتماسك الجيللى بس لاحظى ان الكيك يكون مالى الفراغات كلها من الجوانب علشان لما تصصبى الجيللى عليها ماينزلش لتحت من الفراغات دى
لوهاتزينيها بالمربى
اهرسى المربى جيدا بالشوكه علشان تبقى ناعمه
فكى الكيكه من الصينيه وطلعيها بهدوء
ضعى كميه المربى على الوجه بانتظام ودخليها الثلاجه لحين الاستخدام
المقدار دة من منال العالم و دى مضبوط تماما ......هى دسمه جدا بس دى على اصولها
لو عايزة الكيك سادة بيضاء من غير عصير .....شيلى العصير خالص واكتفى بالمربى من فوق
لو مافيش عندك فراوله ممكن تاخدى قليل من بودرة الجيللى وتخفقيها مع خليط الكيك هاتعطى لون وطعم من غير ماتخفف قوام الكيك ...انا باعمل كدة


جربوها هاتعجبكم جدا

منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://shshshshkl.yoo7.com
السندريلا الجميله
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 648
نقاط : 949
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 06/08/2009
العمر : 20
الموقع : http://shshshshkl.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: تشيز كيك بطريقه منال العالم   29/11/2009, 10:28

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
تشيز كيك بطريقه منال العالم
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى عالمك الخاص  :: اطباق رئيسيه-
انتقل الى: